Grundarna av Singular, från vänster Tobias Brandt - strategichef Singular, Peter Asplund - vd Singular och Herman Kipowski - designchef Singular

NOVA etablerar varumärkesbyrån Singular Studios

Expanderar ytterligare genom att starta en ny strategi- och varumärkesbyrå i Sverige.

Den nya byrån heter Singular Studios och bakom den ligger några av branschens allra främsta på området, Peter Asplund, Tobias Brandt och Herman Kipowski. Genom deras långa och breda erfarenhet inom varumärkesutveckling får de en central roll i att göra NOVA till en strategisk partner för sina kunder. Tillsammans med byråerna Cloud Nine, Pineberry, Infunnel, Epinova och Fyr blir Singular Studios nu en viktig del i det ekosystem av digitala tjänster som NOVA nu bygger upp i Sverige.

Med den nya stjärntrion på Singular Studios har vi nu den spetskompetens inom varumärkesstrategi och strategisk design som krävs för att fullt ut hjälpa företag att växa. För oss är det avgörande att bygga den nya varumärkesbyrån från grunden för att försäkra oss om en djup förståelse för ny teknik och digitala ekosystem i kombination med strategisk varumärkesutveckling. Genom den nya varumärkesbyrån har vi nu en komplett palett av tjänster som moderna företag behöver för att skapa, utveckla och driva sina varumärken mot ökad tillväxt, säger Michael Jäderlind, vd för Nova i Sverige.

Varumärkesdriven kraft

Peter Asplund blir vd och projektledare på den nya varumärkesbyrån Singular Studios. Han kommer senast från en position som kundansvarig på Grow och Digitalist Group. Han har också tidigare arbetat som marknadsdirektör på Clas Ohlson, Norrmejerier och Polarbröd.

Vårt viktigaste bidrag är hjälpa våra kunder att utveckla sina varumärken till den superkraft som de kan bli. Det finns en enorm kraft i att få företag att bli varumärkesdrivna, där vårt arbete är grunden till att öka deras långsiktiga tillväxt. Det omfattar hela kedjan från interna omställningar till extern kommunikation. Där ser vi många synergieffekter med den digitala spetskompetensen inom NOVA- gruppen, säger Peter Asplund vd, projektledare och medgrundare av Singular Studios.

Expansion och re-vitalisering

Tobias Brandt blir strategichef på Singular Studios. Han kommer närmast från en tjänst som strategichef på Perfect Fools.

Vårt arbete går ut på att öka våra kunders långsiktiga konkurrenskraft genom att positionera deras varumärken med en exceptionell tydlighet. Oftast jobbar vi med företag i samband med att de ska etablera sig, expandera eller är inne i en förändringsfas för att re-vitalisera sin verksamhet. I sådana situationer blir varumärket avgörande för att styra och driva utvecklingen.c

Tobias Brandt strategichef och medgrundare av Singular Studios


Delägarskap nyckel till expansion

Herman Kipowski blir designchef för Singular Studios. Han har tidigare arbetat för Seventy Agency som deras designchef.

Med vårt strategiska djup och kreativa höjd kan vi bistå alla företag som vill skapa och utveckla en tydligare position på sina respektive marknader. Vi planerar redan nu att anställa fler och siktar åtminstone på att dubbla vår storlek under året. Att vi dessutom kan erbjuda alla nya medarbetare delägarskap är en nyckel för att kunna rekrytera de skarpaste hjärnorna i branschen, säger Herman Kipowski, designchef och medgrundare av Singular Studios.

Fakta om Singular Studios

Singular Studios är en strategisk varumärkes- och designbyrå som hjälper företag att växa hållbart. Med tjänster inom varumärkesstrategi, strategisk design och strategisk exekvering skapar Singular Studios varumärken med exceptionell tydlighet och bygger därmed långsiktig konkurrenskraft åt sina kunder.