Pressmeddelande

Anställda i Cloud Nine

NOVA ökar satsningen på e-handel – Köper digitalbyrån Cloud Nine

NOVA inleder året med att förvärva digitalbyrån och e-handspecialisten Cloud Nine. De blir en naturlig del av den integrerade byrågrupp som NOVA bygger på den svenska marknaden.

Genom Cloud Nines kompetens inom e-handel får de en viktig roll i det ekosystem av digitala tjänster som NOVA erbjuder. Cloud Nine har ungefär 40 anställda och blir nu tillsammans med Pineberry, Infunnel och Optimizely-specialisterna Epinova grunden i NOVAs svenska byråbygge.

Cloud Nine är en av Sveriges ledande aktörer inom e-handel. De förstärker NOVA med specialistkompetens inom e-handel så att vi kan erbjuda en komplett leverans av alla tjänster i det digitala ekosystemet. Tillsammans kan vi möta kundernas behov av rådgivning och expertkompetens inom e-handel, som växer rekordartat just nu.

Michael Jäderlind, vd för NOVA i Sverige

Starka på e-handel

Genom förvärvet av Cloud Nine erbjuder NOVA nu e-handelslösningar på de flesta ledande e-handelsplattformar, som Optimizely, Litium och Centra. Bland NOVAs kunder ingår nu C More, SEB, Granngården, Postnord, Permobil, Volkswagen, Sony Music, Houdini Sportswear, Bemz, Doktor.se, Cylinda, Visma, Efva Attling, Filmstaden, Mercedes och Tetra Pak.

Tillsammans med NOVA får vi ökade möjligheter att leverera alla digitala tjänster som kunderna behöver för att kunna öka sin tillväxt. Samtidigt kan vi behålla vår entreprenöriella anda och ge alla medarbetare möjlighet att bli delägare i byrån.

Carl-Fredrik Risbecker, vd på Cloud Nine

Bra för medarbetarna

NOVAs förvärv av majoriteten av aktierna i Cloud Nine skapar möjlighet för alla anställda i bolaget att bli partners. Bolagets vd fortsätter i sin roll inom företaget och som delägare. Chansen för medarbetarna att bli delägare erbjuds alla anställda i NOVA-gruppens bolag och är en del av NOVAs ambition att bli Nordens bästa arbetsplats.

Efterfrågan på tillväxtdrivande e-handelslösningar ökar nu ännu mer tack vare pandemin. Med Cloud Nine får vi en stark start på 2022 i Sverige och ännu bättre möjligheter att möta kundernas behov av att förstärka sina e-handelsbutiker. Tillsammans med NOVA blir Cloud Nine en viktig del i det digitala ekosystem av tjänster som vi erbjuder företagen.

NOVAs koncernchef och grundare, Geir Allan Hove

Flygande start

I den svenska delen av NOVA ingår sedan 2021 SEO och SEM-specialisterna Pineberry, martechbyrån Infunnel, som är specialister på marketing automation, CRM och digitalisering av kundresan samt det Optimizely/ Episerver-fokuserade bolaget Epinova, som är specialister på webb- och e-handelslösningar samt digitala kundupplevelser.

Ytterligare förvärv och nya etableringar av bolag planeras i Sverige för att göra NOVA ledande inom e-handel, digital marknadsföring, digital tjänstedesign och strategisk varumärkesutveckling.

Ledande i Norge

Bakom satsningen på att bygga upp NOVA på den svenska marknaden ligger Nansen-grundaren Michael Jäderlind, som är vd och landchef i Sverige. Michael har tidigare grundat och lett den digitala fullservicebyrån Nansen samt den insikts- och datadrivna marknadsföringsbyrån Odyssey. Nova Consulting Group är ett av Norges mesta framgångsrika digitala tjänsteföretag och bistår några av Norges största varumärken med strategisk rådgivning, användarupplevelser, design, digital tjänsteutveckling och molntjänster. De senaste sju åren har Nova haft en stabil och lönsam årlig tillväxt på över 20 procent. Koncernen omsatte räkenskapsåret 2020 knappt 370 miljoner kronor och hade ett rörelseresultat på strax under 55 miljoner kronor. Företaget grundades av nuvarande vd Geir Allan Hove. Sedan 2020 äger det norska riskkapitalbolaget Explore Equity en minoritetsandel av bolaget, vilket lagt grunden till expansionen i Sverige.

Fakta om Cloud Nine

Cloud Nine grundades 1999 och är en ledande svensk digitalbyrå. Företaget arbetar med strategi, design, digitala lösningar och utveckling av e-handelsplattformar för svenska och internationella varumärken. Bland kunderna finns Permobil, Volkswagen, Sony Music, Dermosil, Houdini Sportswear, Bemz och Polygon. Företaget har cirka 40 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors och Gdansk.