Pressmeddelande

Michael Jäderlind, vd i NOVA Sverige och Geir Allan Hove, koncernchef och grundaren.

NOVA över halvmiljarden

NOVA levererar rekordresultat för 2021.

Byrågruppen Nova Consulting Group (NOVA) levererar rekordomsättning och rekordresultat för 2021. Omsättningen för Norden landar pro forma på 540 miljoner kronor medå en EBIT-marginal på cirka 13 procent. I siffrorna ingår de sex svenska byråerna som tillsammans omsätter 137,4 miljoner under 2021. På nordisk basis innebär det en tillväxt på 47 procent. Den höga tillväxttakten består till stor del av förvärv på den svenska marknaden. I Nova Sverige ingår nu Cloud Nine, Pineberry, Infunnel, Epinova, Fyr Agency och Singular Studios.

– Vi var tolv personer för drygt ett år sedan när vi startade resan. På ett år har vi mer än tiodubblat personalstyrkan och planerar nu för fortsatt tillväxt under 2022. Alla byråer i gruppen kommer under året att behöva anställa fler specialister för att kunna fortsätta leverera tjänster inom det digitala ekosystemet till alla kunder. Därför satsar vi nu stenhårt på att bli den bästa arbetsgivaren i branschen, där alla anställda kan bli delägare och få bra arbetsvillkor, säger Michael Jäderlind, vd för Nova i Sverige.

Tillväxt i rekordfart

I de svenska byråerna finns i dag knappt 140 personer anställda. Men efterfrågan är hög och tillsammans räknar byrågruppen med att vara runt 180 personer vid årets utgång. Nu letar byrågruppen också efter gemensamma lokaler där de kan sitta tillsammans.

Novas koncernchef och grundare, Geir Allan Hove

– Vi gör en rekordartad tillväxtresa i Sverige under 2021. På väldigt kort tid har vi lyckats sätta samman en svensk byrågrupp som kan leverera tjänster inom hela det digitala ekosystemet. Vi har därmed skapat en riktigt bra grund för vår expansion och vidare utveckling i Norden, säger Novas koncernchef och grundare Geir Allan Hove.

Integration i nästa fas Förutom moderbolaget Nova Consulting Group AB består byrågruppen i Sverige nu av sex olika bolag: Singular Studios, Pineberry, Cloud Nine, Fyr Agency, Infunnel och Epinova. Under 2022 prioriteras organisk tillväxt. Men ytterligare uppköp av byråer med tjänster som kompletterar den befintliga byrågruppen kan tillkomma för att göra NOVA ledande på e-handel, digital marknadsföring, digital tjänstedesign och strategisk varumärkesutveckling.

– Nu går vi in i nästa utvecklingsfas där de svenska byråerna ska lära sig av varandra för att vi både ska bli starkare tillsammans och var och en för sig. Med lite mer integrerade processer kommer vi också kunna erbjuda ännu vassare tjänster. I det arbetet känns det tryggt att ha Michael bakom rodret för utvecklingen av vår svenska verksamhet, säger Novas styrelseordförande, Tor Malmo.

Sex bolag i Sverige

I dag ingår följande byråer i Novas svenska byrågrupp:

  • Singular Studios. En strategisk varumärkes- och designbyrå med tjänster inom varumärkesstrategi, strategisk design och strategisk exekvering.
  • Pineberry. En av Sveriges främsta byråer inom digital datadriven marknadsföring med fokus på SEO, SEM och annonsering på plattformar som Google, Facebook, Amazon, Instagram och Youtube.
  • Cloud Nine. En ledande svensk digitalbyrå som skapar, designar och utvecklar e-handelsplattformar.
  • Fyr Agency. En total experience-designbyrå som skapar positiva och relevanta upplevelser i den digitala interaktionen med kundernas varumärken.
  • Infunnel. En av Sveriges främsta byråer inom marketing automation, CRM, digitala leads och digitalisering av kundresan.
  • Epinova. Specialister på webb- och e-handelslösningar samt digitala kundupplevelser med Optimizely (tidigare Episerver) som plattform.

Bland Novas kunder i Sverige ingår C More, SEB, Granngården, Postnord, Permobil, Volkswagen, Sony Music, Houdini Sportswear, Bemz, Doktor.se, Cylinda, Visma, Efva Attling, Filmstaden, Mercedes och Tetra Pak.

Ledande i Norge

NOVA är ett av Norges mesta framgångsrika digitala tjänsteföretag och bistår några av Norges största varumärken med strategisk rådgivning, användar upplevelser, design, digital tjänsteutveckling och molntjänster. De senaste sju åren har Nova haft en stabil och lönsam årlig tillväxt på över 20 procent. Företaget grundades av nuvarande vd Geir Allan Hove. Sedan 2020 äger det norska riskkapital-bolaget Explore Equity en minoritetsandel av bolaget, vilket lagt grunden till expansionen i Sverige.

Fakta om NOVA

NOVA i Sverige är en integrerad byrågrupp som utvecklar tjänster inom hela det digitala ekosystemet för att bygga och stärka kundernas varumärken på den nordiska marknaden. Det inkluderar strategiska tjänster inom digital transformation, e-handel och innovation. Bolaget ingår i en koncern tillsammans med Nova Consulting Group i Norge, som består av sju specialist-bolag och tillsammans bildar ett komplett digitalt tjänsteerbjudande. De bistår några av Norges största varumärken med alltifrån strategi och design till implementation av digitala tjänster och lösningar

För mer information, kontakta gärna: Michael Jäderlind, vd, NOVA i Sverige, 070-849 21 19, michael.jaderlind@novacg.se