Michael Jäderlind, vd för Nova Consulting Group i Sverige och Geir Allan Hove, grundare och koncernchef för Nova Consulting Group.

NOVA siktar mot miljarden

Den expanderande byrågruppen Nova inleder året med att köpa Nordens ledande Wordpress-byrå, Dekode Interaktiv och den norska digitalbyrån Egde Consulting.

Med de två norska förvärven stärker koncernen sitt digitala erbjudande på den skandinaviska marknaden. Köpen innebär att Nova nu ligger på en årlig omsättningstakt på drygt 800 miljoner kronor och har fler än 600 anställda.

– Vi kickstartar det nya året med att förvärva två stora norska digitalbyråer. Genom dem tar vi ett stort kliv mot att bli ett skandinavist digitalt miljardbolag. Vi ser också fortfarande en stark tillväxt i våra bolag för det kommande året. Förstärkningen med de nya digitala specialisterna i Dekode och Egde blir en bra grund för den fortsatta expansionen i både Sverige och Norge, säger Michael Jäderlind, vd för Nova Consulting Group i Sverige.

Medarbetare delägare

Nova köper majoriteten av aktierna i Nordens ledande Wordpress-byrå, Dekode Interaktiv och Egde Consulting. Samtidigt fortsätter bolagens grundare och partners som delägare. Dessutom kommer medarbetarna nu få möjlighet att bli delägare. En princip som gäller i alla Novas bolag och som har lockat många till byrågruppen.

– De två nya bolagen får nu tillsammans med Nova tillgång till ett stort nätverk av spetskompetens inom hela det digitala ekosystemet. Det ger hela Nova möjligheter att leverera ännu mer värde till våra kunder, säger Michael Jäderlind, vd för Nova Consulting Group i Sverige.

Ökad geografisk närvaro

– Genom Egde får vi en starkare geografisk närvaro i Sydnorge, vilket vi har haft som målsättning under en tid. Det ger oss också en bra utgångspunkt för framtida expansion runt om i Norge. Tack vare Dekode får vi ytterligare specialist[1]kunskaper inom Wordpress, ett område som växer starkt i Europa, säger Geir Allan Hove, grundare och koncernchef för Nova Consulting Group.

Fakta om Dekode Interaktiv

Dekode Interaktiv är en av Nordens ledande Wordpress-specialister. Bolaget är ett av 20 företag i världen som är vip-guldpartner till Wordpress och det enda i Skandinavien. Dekode har 60 anställda på sitt huvudkontor i Oslo och omsätter cirka 60 miljoner kronor under 2022.

Fakta om Egde Consulting

Egde Consulting är Sydnorges ledande företag inom digitala tjänster och har sitt huvudkontor i Grimstad. Företaget har 100 anställda och omsätter under 2022 cirka 120 miljoner kronor.

För mer information, kontakta gärna: Michael Jäderlind, vd, Nova Consulting Group i Sverige, 070-849 21 19, michael.jaderlind@novacg.se